פורמולת גסטולקס מבית TINC מכילה חומרי גלם איכותיים והרכב צמחים סינרגטי, המסייעת בשיפור ותמיכה בפעילות המעיים והסדרת היציאות.
מה מכילה פורמולת גסטולקס?
תמצית אלוורה מיובשת (Aloe Vera D.E) - צמח האלוורה ידוע בפעילותו המשלשלת (לקסטיב), משום כך הוא יכול לסייע בשיפור התנועה הפריסטלטית הטבעית של המעיים, ותמיכה בפינוי פסולת מהכבד.
מגנזיום אוקסיד (120 מ"ג) Magnesium Oxide - ידוע בפעילותו כנוגד עווית וכמעודד הפרשת נוזלים מוגברת, מה שיכול לסייע בהגדלת נפח הצואה ויציאה "קלה" יותר.
שומר (Foenicululm Vulgare)- צמח המוכר כבעל השפעה קרמינטיבית (מפיג גזים) וידוע בתכונתו כנוגד עווית (מרפה)- בשל כך, יכול לסייע במצבים של כאבי בטן ונפיחות.
תמציות של שזיפים ותאנים (Prunus Salicina D.E/Ficus Carica D.E)- פירות הידועים כבעלי תכולה גבוהה של סיבים מסיסים במים, מה שיכול לתרום בהגדלת נפח הצואה, ובכך לסייע בהאצת ושיפור תנועתיות המעיים.
שינן (Taraxacum officinale)- צמח בעל איכות "מרירה", המסייע בפעילות הפינוי והניקוי של הכבד, נטרול רעלים וידוע בתכונתו כמשלשל עדין. רכיבים נוספים: תאית צמחית (כמוסה), טרי קלציום פוספט (מונע התגיישות). כיצד להשתמש בגסטולקס?
המינון המומלץ: 1-2 כמוסות לפני השינה, עם כוס מים.
דגשים מיוחדים בשימוש בגסטולקס:
* כל מצב של עצירות כרונית דורש בירור רפואי.
* יש לנקוט זהירות בשימוש בקרב אנשים הסובלים/ בעלי נטייה לחסר באלקטרוליטים (מינרלים- בעיקר אשלגן וסידן).
* אין להשתמש בתוסף אם ידועה רגישות (אלרגיה) לאחד המרכיבים.
* יש להקפיד על שתיית מים מספקת במהלך היום (לפחות כליטר וחצי).
* מומלץ להקפיד על צריכת סיבים נאותה : בין 20-35 גרם ליום לאדם מבוגר.
* נשים בהריון, נשים מניקות, אנשים הנוטלים תרופות מרשם וילדים- יש להיוועץ ברופא.
שאלנו את יניב, הרוקח הראשי באקופארם- מהם הגורמים לעצירות?
על מנת שנוכל להתייחס לגורמים לעצירות, תחילה נגדיר- מהי בכלל עצירות?
עצירות היא אחת ההפרעות השכיחות ביותר במערכת העיכול. על פי ההגדרה הנטורופטית, עצירות מתבטאת בפחות מיציאה אחת ליום ו/או קושי ומאמץ משמעותיים בעת ההתרוקנות ו/או צואה יבשה. על פי ההגדרה רפואית: פחות משלוש יציאות בשבוע.
לסיכום- עצירות היא תופעה שכיחה המתבטאת בקושי ביציאות, ירידה בתדירות היציאות או בהיעדר תחושת התרוקנות.
הסיבות לעצירות יכולות להיות מגוונות, ונחלקות למספר גורמים:
- פיזיולוגיים (תפקודיים): כגון מעי עצל (ירידה בתנועתיות הטבעית של המעיים), פעילות כבד ירודה, הידבקויות במעיים, טחורים, ירידה בפריסטלטיקה (תנועתיות המעי) למשל עקב גיל, דיספונקציה ברצפת האגן (תפקוד לקוי של שרירי רצפת האגן) ועוד.
- רפואיים: מחלות שונות או השפעת תרופות, הפרעות הורמונליות,מחלות כרוניות מסויימות, חסימות במערכת העיכול, שימוש כרוני במשלשלים: עלול לגרום לתלות ולהחמיר את העצירות לאורך זמן.
- תזונתיים: למשל תזונה לקויה ודלה בסיבים וחיידקים טובים, היעדר שתייה מספקת.
- אורח חיים: למשל חסר בפעילות גופנית, מתח וחרדה (סטרס - מצב הידוע כיוצר חוסר איזון במערכת העצבים המרכזית, ובכך מעלה את טונוס השרירים ו"תוקע" את התנועה), דיכאון וכיווץ יתר עקב התאפקות רצונית.
עצירות לאורך זמן, יוצרת מצב שבו יותר פסולת נאגרת בגוף ונספגת חזרה לרקמות, מה שעלול להוביל לתשישות, רמות אנרגיה נמוכות, עודף משקל ומחלות רעלניות שיכולות להתבטא בעור /מפרקים/ אלרגיות כאבי ראש וכו'.
חשוב לציין! אם העצירות נמשכת זמן רב, מלווה בכאבים או בתסמינים נוספים (כמו ירידה במשקל, דם בצואה או חולשה כללית), מומלץ לפנות לרופא לבדיקה יסודית.
אין במידע זה תחליף לייעוץ עם רופא.
לכל שאלה/היוועצות- פנ/י לרופא המטפל.